Algemene Beveiligingsbewustmaking (ABB) voor transporteurs

Omschrijving

Je bent allicht op de hoogte van de EU-Wetgeving m.b.t. het beveiligd vervoeren van zendingen die voor luchtvracht bestemd zijn? Maar wist je ook dat jouw chauffeurs die deze goederen vervoeren naar de luchthaven, een gepaste opleiding moeten gevolgd hebben, conform §11.2.7 van de Europese Verordening EU2015/1998?
Wij vertellen jou welke regelgeving voor jouw chauffeurs van belang is !

Wat biedt deze opleiding?

Wij gaan met jou aan de slag om de EU-Wetgeving in de praktijk om te zetten, op jouw terrein. Deze opleiding geeft jou niet alleen een inzicht in de wettelijke reglementeringen, maar geeft je ook een leidraad om deze wetteksten te interpreteren in jouw eigen operationele omgeving.
Praktijkgericht én met case studies/problematieken die je zelf wil besproken zien !
Aan de hand van een korte test aan het einde van de opleiding, bekijken wij of je de nodige vaardigheden onder de knie hebt. Je ontvangt een certificaat van deelname na afloop, hetwelk erkend is door de Belgische Overheid (DGLV).

Doelgroep

Voor alle baantransporteurs die in opdracht van andere logistieke bedrijven (afzenders/luchtvrachtagentschappen/luchtvaartmaatschappijen) goederen vervoeren naar Europese luchthavens, die aansluitend per vliegtuig vertrekken.
M.a.w. : voor alle personen die identificeerbare luchtvracht of luchtpost vervoeren naar de luchthaven(s), o.a. chauffeurs, transporteurs, transportplanners, dispatchers. Deze opleiding is tevens geschikt voor magazijniers, die de luchtvracht verpakken en klaarmaken voor verzending.

Voorkennis

niet vereist

Vereisten voor deelname

De deelnemer dient een geldig ID-bewijs (identiteitskaart/paspoort/rijbewijs met foto), alsook een recent uittreksel uit het Strafregister (max. 6 maand oud) te kunnen voorleggen.  Beide documenten worden gecontroleerd bij aanvang van de opleiding.
Indien de gevraagde documenten niet aanwezig zijn, wordt de toegang tot de opleiding geweigerd.

Sessies in 2018 :

Sessie 1 : NEDERLANDSTALIG : 03 maart 2018 om 09u00
Sessie 2 : FRANSTALIG : 03 maart 2018 om 12u45
Sessie 3 : NEDERLANDSTALIG : 24 maart 2018 om 0900
Sessie 4 : FRANSTALIG : 24 maart 2018 om 12u45

Deel 1 : Inleiding : het belang van beveiliging in het voortransport van luchtvracht

Deel 2 : Terrorisme & Preventie

Deel 3 : Wettelijk kader + Organisaties

Deel 4 : Twee basisprincipes in luchtvrachtbeveiliging

Deel 5 : De verantwoordelijkheden van de chauffeur : de wet in praktijk! 

Deel 6 : Vaardigheidstest

"Valuable - direct - Personal" zijn onze sleutelwoorden. Daarom beperken wij het aantal inschrijvingen tot maximum 20 deelnemers. Wenst u er graag bij te zijn? Verzilver dan snel uw inschrijving hieronder:

Sessies

 • TBA

  • Startdatum 03/03/2018 12:45u tot 14:45u Volzet
   Reserveren
  • Startdatum 03/03/2018 09:00u tot 11:00u Volzet
   Reserveren
 • Vilvoorde - Taal FR

  • Startdatum 24/03/2018 12:45u tot 14:45u Volzet
   Reserveren
 • Vilvoorde - Taal NL

Verzeker u van deelname en reserveer, geheel vrijblijvend, uw plaats voor de eerstvolgende opleiding. U wordt dan ook als eerste op de hoogte gebracht over de nieuwe datum en locatie. U beslist dan zelf of u uw reservatie wil omzetten naar een inschrijving.

*verplichte velden

Laat hier jouw gegevens achter en download gratis een van onze brochure(s) (pdf).

*verplichte velden