Incoterms 2010

Omschrijving

Incoterms (International Commercial Terms) zijn de internationale leveringsvoorwaarden die werden opgesteld door de Internationale Kamer van Koophandel – International Chamber of Commerce (ICC).

Door vele bedrijven worden ze reeds toegepast, echter vaak op een verkeerde wijze of zonder een gedegen kennis ervan.
Dit leidt dan ook tot misverstanden en discussies met de klant of leverancier en mondt soms uit in ellenlange en dure juridische procedures…

Goede afspraken en een goed begrip tussen klant en leverancier zijn dan ook van primordiaal belang bij internationale handel ! Daarom werden de Incoterms vastgelegd.

Zij bepalen immers op een eenduidige, geharmoniseerde wijze hoe de kosten en de risico’s in internationale handelstransacties tussen koper en verkoper verdeeld worden, wanneer de levering voltrokken is, wanneer het risico overgaat van verkoper naar koper, welke bijstand partijen elkaar logistiek moeten verlenen, enz…

Vooraleer u een (ver)koopovereenkomst sluit, moet u weten welke kosten en risico’s de gebruikte Incoterms-regeling u oplegt en wat de gevolgen zijn voor elke afdeling binnen uw onderneming.

Wat biedt deze opleiding mij?

Deze opleiding is een absolute must voor alle bedrijven die internationale transacties verrichten. We schenken extra aandacht aan de praktijk, case studies en bespreken de problematieken, waarmee u dagelijks wordt geconfronteerd !

Na deze opleiding bent u in staat om de beste incoterms-regeling te kiezen voor uw bedrijf én staat u absoluut sterker in de onderhandelingspositie met uw klant of leverancier !

U ontvangt een certificaat van deelname na afloop.

Doelgroep

Alle personen die betrokken zijn bij de internationale handel & logistiek (import/export), o.a. :

 • Logistieke medewerkers (import & export medewerkers, logistieke & transportmanagers)
 • Procurement, aankopers, & verkopers die kostencalculaties moeten vergelijken en beoordelen
 • Facturatiedienst, boekhouders
 • Douanedeclaranten
 • Claims & complaints department
 • Zaakvoerders

Voorkennis

Niet vereist

Opleidingsdata 2019:

Interesse in deze opleiding?  Stuur ons een mailtje naar booking@vdpbelgium.com.  We nemen dan graag contact met je op om onze beschikbare data met jou te bekijken.

 • Wat zijn Incoterms?
 • Ontstaan + herzieningen
 • Het belang van een juist gebruik
 • De Incoterms en uw (ver)koopovereenkomst
 • Verplichtingen van koper en verkoper m.b.t. :
  a. Kosten
  b. Risico-overdracht
  c. Taakverdeling
 • Structuur van de Incoterms
 • Detailbespreking van elke Incoterms-regeling, met voorbeelden uit de praktijk
 • Welke Incoterms kiezen we best in de praktijk?
 • Praktijkoefeningen op het gebruik van Incoterms, gebaseerd op voorbeelden uit uw dagelijkse praktijk! 

Het succes van deze opleiding wordt ook door u bepaald !
Immers : great input = great output !

Stuur ons uiterlijk 1 week vóór de opleiding uw vragen, bekommernissen, problematieken uit uw dagelijkse praktijk (situaties die zich hebben voorgedaan), per e-mail naar nancy@vdpbelgium.com. Wij verwerken deze dan vooraf in onze opleiding !

"Valuable - direct - Personal" zijn onze sleutelwoorden. Daarom beperken wij het aantal inschrijvingen tot maximum 20 deelnemers. Wenst u er graag bij te zijn? Verzilver dan snel uw inschrijving hieronder:

Sessies

Er zijn op dit moment geen sessies beschikbaar.

Verzeker u van deelname en reserveer, geheel vrijblijvend, uw plaats voor de eerstvolgende opleiding. U wordt dan ook als eerste op de hoogte gebracht over de nieuwe datum en locatie. U beslist dan zelf of u uw reservatie wil omzetten naar een inschrijving.

*verplichte velden

Laat hier jouw gegevens achter en download gratis een van onze brochure(s) (pdf).

*verplichte velden